image
Sursa foto: mediafax.ro

Beznă în Venezuela: Pană de curent în toată ţara; Regimul Maduro consideră că este un „sabotaj”// FOTO

O pană de curent majoră a afectat joi Venezuela, problemă pe care Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a catalogat-o drept „sabotaj” la un baraj hidroelectric care asigură o mare parte din curentul electric la nivel naţional.

Penele de curent electric sunt frecvente în Venezuela, ţară în care economia se prăbuşeşte din cauza hiperinflaţiei şi care suferă din cauza lipsei de alimente şi medicamente.

Criticii Guvernului condus de preşedintele Nicolas Maduro dau vina pe corupţia oficialilor de rang înalt pentru situaţia în care se află ţara, în timp ce Maduro transmite că problemele sunt create intenţionat de adversarii politici, scrie mediafax.ro.

Străzile din Caracas au fost asaltate de oameni, care erau nevoiţi să meargă ore întregi pe jos din cauza supraaglomerării autobuzelor şi nefuncţionarea metroului, din cauza lipsei curentului electric.

„Persoana responsabilă pentru acest lucru este Nicolas Maduro. Este doar vârful icebergului, având în vedere cât am suferit până acum”, a declarat un cetăţean din Venezuela, citat de Reuters.

Pana de curent a afectat atât capitala, Caracas, cât şi 15 dintre cele 23 de state ale ţării. Presa locală a catalogat incidentul drept „o pană de curent naţională”.

„Au atacat generatorul şi transmiţătoarele de la Guri (barajul hidroelectric), baza sistemului electric naţional”, a declarat Luis Motta, ministrul Electricităţii din Venezuela, fără a oferi mai multe detalii.

Autorităţile au transmis că vor încerca să rezolve problema în maxim trei ore.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: