image
Sursa foto: Twitter

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 14 şi 25 mai 2019

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 14 şi 25 mai 2019, potrivit unui anunţ făcut de organizatori.

Anul 2019 va fi al doilea în care festivalul va începe marţea şi se va încheia sâmbăta, schimbare care a avut menirea să marcheze începutul unei noi perioade din istoria evenimentului.

Astfel, festivalul se va desfăşura pe parcursul a 12 zile, iar ceremonia de închidere va fi transmisă live pe Canal+.

Ediţia de anul acesta a festivalului a fost marcată de schimbarea programului de proiecţii pentru presă, de controversa Netflix, care a ţinut prima pagină a ziarelor cu puţin timp înainte de începerea evenimentului, de prezentarea filmului „The Man Who Killed Don Quixote” al lui Terry Gilliam, decisă de o curte de justiţie din Paris, imposibilitatea de a fi prezenţi la eveniment a regizorilor Kirill Serebrennikov şi Jafar Panahi arestaţi la domiciliu în ţărilor lor, revenirea pe Croazetă a cineastului Lars Von Trier şi protestele actriţelor pe covorul roşu de la Cannes faţă de sexism, scrie News.ro.

Filmul „Shoplifters”, de Kore-Eda Hirokazu, a fost recompensat cu prestigiosul trofeu Palme d’Or la cea de-a 71-a ediţie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: