image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Slusari: „Sunt pentru demisia lui Stoianoglo, dar maski-show cu reținerea lui îmi amintesc de perioada lui Plahotniuc”

Fostul deputat al Platformei DA Alexandru Slusari, ex-vicepreședinte al Parlamentului, afirmă că reținerea cu mascați a procurorului general Alexandr Stoianoglo îi amintește de practicile regimului Plahotniuc.

„Am fost și sunt pentru demisia lui Stoianoglo, care, în mare parte, a eșuat în activitatea sa. L-am criticat indiferent de conjuctura politică și niciodată, nici eu, nici colegii mei din Platforma DA, nu am încercat să cochetăm cu Procurorul General. Mai mult, sesizarea deputatului Carp se bazează pe un episod din raportul comisiei de ancheta pe Laundromat, întocmit cap-coadă de colega mea Inga Grigoriu. Dar maski-show de azi seara foarte mult îmi amintesc de perioada lui Plahotniuc. Am simțit mâna lui Viorel Morari”, a comentat Alexandru Slusari.

„Sper că greșesc. Platforma DA tot timpul a fost consecventă și a luptat pentru independența instituțiilor de drept. Ar fi o tragedie imensă pentru țară dacă toată reforma justiției ar fi rezumată la înlocuirea Procurorului general, mai ales dacă această operațiune ar fi realizată cu ajutorul și revenirea unei scule oligarhice”, a adăugat Slusari.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost suspendat astăzi din funcția de procuror general, reținut pentru 72 de ore și escortat de mascați, după care în apartamentul său au fost descinse percheziții.

„Au avut loc acțiuni de urmărire penală într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare. Este vorba despre abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent”, a declarat procurorul de caz Victor Furtună.

Noutăţile partenerilor

comentarii: