Suma colectată este destinată pompierilor care s-au luptat cu incendiile de vegetaţie, comunităţilor afectate, dar şi organizaţiilor ce salvează animale.

Queen a cântat acelaşi set de piese pe care le-a interpretat și la mega-concertul Live Aid, singura diferenţă fiind că, în 1985, îl avea ca solist pe Freddie Mercury, iar duminică l-a avut pe Adam Lambert.

Evenimentul „Fire Fight Australia” (#FireFightAustralia) a adus pe stadionul ANZ din Sydney o serie de vedete internaţionale şi locale unite pe aceeaşi scenă cu scopul de a aduna fonduri pentru Australia, scrie Mediafax.

70 de mii de australieni au umplut până la refuz stadionul din Sydney. Alice Cooper, Queen și Ronan Keating au fost doar câțiva dintre artiștii care au participat la eveniment. Nu mai puțin de zece ore a durat concertul. Evenimentul a fost presărat și cu critici la adresa autorităților: prezentatorii l-au acuzat, de exemplu, pe premier că nu a știut să gestioneze situația.

În lineup-ul evenimentului au mai fost anunţate şi o serie de vedete australiene printre care se numără Amy Shark, Baker Boy, Conrad Sewell, Daryl Braithwaite, Delta Goodrem, Grinspoon, Guy Sebastian, Hilltop Hoods, ICEHOUSE, Illy, Jessica Mauboy, John Farnham, Lee Kernaghan, Olivia Newton-John, Peking Duk, Pete Murray, Tina Arena şi William Barton.

33 de oameni au murit în incendiile din Australia, un miliard de animale au pierit și 12 milioane de hectare de vegetație au fost distruse. Sâmbătă, autoritățile au anunțat că au reușit să aducă sub control focarele din cea mai afectată regiune a țării. Peste 2.000 de locuinţe din Australia au fost distruse începând din luna septembrie 2019 şi până în ianuarie anul acesta. Mii de oameni au suferit din cauza evacuărilor.