image
Sursa foto: Jurnal.md

Alegeri pe timp de pandemie: Cetățenii RM vor merge la urne cu pixul de acasă, cu mănuși și măști // DOC

Cetățenii Republicii Moldova vor merge la vot cu mănuși și măști, dar și cu pixul de acasă, iar la intrarea în secția de votare li se va efectua termometria.

Sunt câteva din regulile propuse de Comisia Electorală Centrală în proiectul Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 la alegerile locale noi din 6 septembrie și la cele prezidențiale din 1 noiembrie.

Documentul a fost remis, pentru avizare conform competențelor funcționale, Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Astfel, în ziua votării va fi organizat accesul fluidizat al alegătorilor la secția de votare și va fi permisă admiterea în incinta secției de votare a unui număr limitat de alegători.

La intrarea în secția de votare vor fi instalate dozatoare cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mâinilor.

Fiecărui alegător îi va fi efectuată termometria la intrarea în secție, iar oamenii se vor prezenta la secțiile de vot cu pixurile personale.

CEC propune și măsuri de protecție pentru funcționarii electorali, concurenții electorali, candidați, reprezentanții candidaților, observatori și alți subiecți implicați în procesul electoral.

CEC invită părțile interesate să înainteze, până la 15 august 2020, comentarii și propuneri pe marginea documentului

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: