image
Sursa foto: mediafax.ro

Cod Galben de caniculă: Oamenii, îndemnați să respecte normele antiincendiare, iar scăldatul în bazinele acvatice, interzis

Potrivit prognozelor emise de Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul până pe 6 iulie, pe arii extinse se prevăd temperaturi maxime ale aerului cuprinse între +33..+35°C. În acest context, salvatorii IGSU atenționează repetat populația despre riscul incendiilor în condiţii de umiditate redusă.

În vederea prevenirii situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și miriştea uscată în apropiere spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora. 

Totodată, salvatorii menționează că scăldatul în bazine acvatice în perioada cu temperaturi înalte este strict interzis. Mai mult, maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze strict copiii pentru a evita aflarea acestora în preajma bazinelor acvatice, dar și în locuri necunoscute.

În perioada caniculară este indicat ca persoanele vârstnice, copiii și bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cardiace si respiratorii, să evite deplasările în spațiul liber în orele de vârf. Iar, dacă există o necesitate stringentă de a ieși afară, oamenii sunt rugați să meargă la umbra și să consumă cât mai multă apă potabilă. În situații de risc cetățenii pot apela numărul de urgență 112.

Mai jos puteți vedea câte grade vor indica termometrele ăn următoarele 7 zile.

captură fotocaptură foto

Noutăţile partenerilor

comentarii: