image
Sursa foto: RFI.ro

Partidul Democrat vine cu o inițiativă legislativă pentru foștii deportați, după scandalul din Consiliul Municipal Chișinău

PDM a înregistrat o inițiativă legislativă în Parlamentul RM, prin care doresc să oblige prin lege autoritățile locale să le ofere deplasări gratuite în transportul public tuturor victimelor represiunilor politice.

Inițiativa vine în urma scandalului din Consiliul Municipal Chișinău de săptămâna trecută, când proiectul de lege propus de liberali, de a reintroduce această facilitate pentru foștii deportați, eliminați din lista beneficiarilor la finele anului trecut, deși a fost susținut de consilierii PPDA și PAS, nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiind respins de PSRM, PD și Partidul „Șor”.

„Anul acesta victimele deportărilor din capitală s-au pomenit că nu mai au dreptul de a călători în transportul public. Presiunile politice din iulie 1949, rămâne o tragedie pentru neamul nostru. De aceea am înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă prin care vom obliga prin lege autoritățile să le ofere deplasări gratuite în transportul public tuturor victimelor represiunilor politice. Astfel, această prevedere nu va mai rămâne la discreția consiliilor locale cum a fost până acum, ci va fi lege”, a anunțat în cadrul unui briefing, fostul premier Pavel Filip.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: