Breaking News

image
Sursa foto: captură video

Scandal la „Universul”, unde se tipăresc masiv ziare pro-Dodon: Novac ar fi sărit la bătaie la deputați din opoziție / VIDEO

Momente tensionante la editura „Universul”, acolo unde s-a tipărit un tiraj masiv de ziare care-i fac publicitate candidatului la prezidențiale Igor Dodon și promovează falsuri despre contracandidatul acestuia, Maia Sandu.

Mai mulți deputați din opoziție au venit la editură. La un moment dat, deputatul socialist Grigore Novac a sărit la bătaie la Lilian Carp.

Deputații de opoziție afirmă că socialiștii încearcă acum să mușamalizeze încălcarea, întrucât pe ziarele tipărite nu este indicată Editura Universul, ci SRL „EditTipar Grup”.

Potrivit opoziției, s-ar fi tipărit cel puțin jumătate de milion de astfel de materiale electorale.

La fața locului este prezentă și poliția.

Publicată de Democrația Acasă pe Miercuri, 11 noiembrie 2020

Precizăm că un tiraj masiv de ziare care-i fac publicitate candidatului la prezidențiale Igor Dodon și promovează falsuri despre contracandidatul acestuia, Maia Sandu, se găsesc la momentul actual la depozitul Întreprinderii de Stat editura Universul.

O bună parte din ele au fost deja încărcate în cinci microbuze care au luat calea spre oficile poștale din RM. Pe tiraj nu este indicată Editura Universul, ci SRL „EditTipar Grup”.

Deputatul Oazu Nantoi a alertat poliția și a menționat că este un proces grav de utilizare a baniloir publici și a resurselor administrative de către un concurent electoral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: