image
Sursa foto: Jurnal.md

Cel mai solicitat loc de comerț din Chișinău: scos la licitație cu 210 mii lei, a ajuns la 5,7 milioane de lei

Primăria municipiului Chișinău a desfășurat cea de-a treia licitație pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea gheretelor pe teritoriul orașului. La licitație au fost adjudecate 11 locuri, în valoare totală de circa 26 de milioane de lei, din cele 15 expuse la concurs.

Cel mai solicitat loc de comerț din concurs, potrivit informațiilor prezentate de primărie, a fost cel amplasat pe str. Miron Costin, din preajma Complexului memorial „Feciorilor Patriei-Sfânta Amintire", cu prețul inițial de 210 mii lei, iar prețul de vânzare a acestuia a ajuns la 5,73 milioane de lei.

Alte spații solicitate de cumpărători au fost cele amplasate în Parcul „Valea Morilor", pe str. Armenească, colț cu str. 31 August 1989, pe str. A. Mateevici 77, pe str. N. Testemițanu 20, în Parcul „Alunelul", Parcul „Dumitru Râșcanu" și altele.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Organizatorul concursului este Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Amintim că la primele două licitații desfășurate în decembrie 2020 au fost adjudecate 28 de locuri de comerț, în valoare totală de 51,8 milioane de lei. 

Amintim că în luna decembrie 2020 au fost organizate două licitații pentru obținerea dreptului de amplasare a unităților de comerț ambulant stradal.

Prima licitație s-a desfășurat în data de 2 decembrie, atunci fiind adjudecate 11 amplasamente, în valoare de peste 20 de milioane lei, din cele 15 expuse la concurs. În cadrul celei de-a doua licitații au fost adjudecate 13 locuri, în valoare totală de peste 31,8 milioane de lei, din 15 expuse la concurs.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: