„În perioada de timp cuprinsă de lunile mai – iunie 2014, prin intermediul unui coleg al său, a extorcat de la ruda acestuia, condamnată în prima instanță pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie în proporții deosebit de mari la 9 ani de închisoare, suma de 14000 de euro”, se arată într-un comunicat.

În schimbul banilor, învinuita susținea că are influență asupra magistraților din cadrul completului de judecători ai Colegiului Penal al Curţii de Apel Chişinău, care urmau să examineze apelul declarat de partea apărării și îi poate determina să adopte o decizie favorabilă inculpatului, insistând, în acest sens, asupra transmiterii de urgență a sumei de 7 000 euro.

În continuare, învinuita în comun cu colegul său a primit de la mama condamnatului de 7000 euro. În urma examinării cauzei la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție, decizia instanței de fond privind condamnarea la 9 ani de privațiune de libertate a inculpatului, a fost menținută. Urmare a acestui fapt, mama condamnatului a depus denunț la Procuratura Anticorupție.

Cei doi riscă închisoare.