Precizăm că astăzi au fost semnalate zeci de încălcări atât în capitală, cât și în alte localități unde s-au desfășurat alegeri locale noi. Astfel, au fost depistate persoane decedate în listele electorale, a fost denunțat transport organizat pentru alegători.

Mai mult, o femeie s-a trezit cu 15 persoane înregistrate în apartamentul său, susțin reperezentanții Misiunii de Observare Promo-LEX.

De asemenea, mai multe birouri electorale ale secțiilor de votare din Chișinău au eliberat reprezentanților unui partid politic care nu are concurent electoral înregistrat în municipiul Chișinău legitimații de reprezentant al acestui concurent electoral și aceste persoane se aflau în incinta secției de votare.

O altă încălcare depistată a fost propunerea unui restaurant de gustări orientale din Chişinău care a anunţat astăzi că oferă câte o porţie de sushi tuturor celor care îşi fotografiază buletinul de vot şi trimit poza pe site-ul localului. Mai mult, clienţii sunt îndemnaţi indirect să voteze pentru un anumit concurent electoral.

De asemenea, a fost constată dispariția mai multor buletine de vot, care s-au pierdut în drum spre secțiile de votare.