image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: Plahotniuc și Dodon tergiversează validarea mandatului de primar pentru a duce la capăt o serie de abuzuri

Plahotniuc și Dodon tergiversează validarea mandatului de un an al primarului ales la 3 iunie, anume pentru a șterge urmele multor crime economice comise în special în ultimii ani, dar și pentru a duce la bun sfârșit o serie de abuzuri îndreptate împotriva locuitorilor capitalei și a patrimoniului acesteia.

Este declarația noului primar ales al capitalei, Andrei Năstase.

„Abia aștept să încep auditul. Ne vom bate prin toate metodele legale pentru întoarcerea patrimoniului furat la primărie. Vreau ca de acum încolo, din bunurile oamenilor și ale municipalității să nu se mai fure nici un bănuț”, a menționat Andrei Năstase într-o intervenție live pe Facebook.

Cazul demolării arbitrare a cinematografului Gaudeamus, în care împreună cu societatea civilă am obținut o primă victorie este un exemplu elocvent, afirmă Andrei Năstase.

„În paralel, planul diabolic al acestor politicieni de factură oligarhică și sorginte comunistă este de a discredita opoziția emergentă proeuropeană și democratică prin intermediul holdingurilor media controlate de Plahotniuc și Dodon. Înțelegerea lor este să convingă opinia publică și Occidentul că PD condus de oligarhul Plahotniuc este unicul apărător al europenismului din RM împotriva președintelui căpșunar Dodon. Conștienți de toxicitatea lor și a partidelor pe care le conduc, aceștia au convenit să asocieze mediatic la holdingul lui Dodon forțele autentic proeuropene cu PD-ul și vasalii săi în alianțele pretins pro-europene, respectiv să ne asocieze cu PSRM și consilierii săi municipali la holdingul mediatic al lui Plahotniuc. Personal am încredere în capacitatea locuitorilor capitalei, în special, și a tuturor cetățenilor țării, în general, de a discerne între adevăr și minciună, între manipulare și fapte reale”, a menționat edilul ales al capitalei.

„Ca un primar al tuturor locuitorilor orașului, vă asigur de bunele mele intenții, inclusiv cea de a colabora cu societatea civilă, cu mediul academic, cel universitar și de experți, cu presa de investigație pentru a depista ilegalitățile comise până acum și a curma noi tentative de fraudă”, a continuat Andrei Năstase.

La fel ca Gaudeamus, care este un exemplu clasic de hoție a bunul public, există zeci și sute de cazuri în care primăria a pierdut sute de milioane de euro care ar fi putut fi orientate către rezolvarea problemelor stringente ale orașului și locuitorilor săi, a adăugat Andrei Năstase.

„Și aici vorbesc de calitatea proastă a drumurilor, insuficiența transportului și iluminatul public, a spațiului verde și a terenurilor de sport, a terenurilor de joacă pentru copii, a problemelor din educație și sănătate, etc.”, a mai spus primarul ales al capitalei.

Andrei Năstase a reitarat faptul că Platforma DA nu va face niciodată alianțe cu partidele lui Plahotniuc și Dodon.

„Să fie clar tuturor: nu facem alianțe în general și în special cu Plahotniuc și Dodon, cu partidele acestora și reprezentanții lor în Parlament și în Consiliul Municipal sau în oricare alte structuri. Vom discuta în mod transparent, civilizat cu factorii decizionali proiectele de importanță majoră pentru cetățenii capitalei și ai țării și le vom cere susținere instituțională pentru proiectele noastre de îmbunătățire a calității vieții urbane”, a precizat el.

Andrei Năstase a ținut să le mulțumească tuturor celor care au răspuns apelului său și au intervenit pentru a stopa lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus.

„Abia aștept să încep auditul, să am întreg tabloul bunurilor oamenilor acestui oraș. Ne vom bate prin toate metodele legale pentru întoarcerea patrimoniului furat la primărie. Vreau ca de acum încolo, din bunurile oamenilor și ale municipalității să nu se mai fure nici un bănuț”, a conchis Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: