image
Sursa foto: border.gov.md

Alerte de călătorie pentru cetățenii RM în alte țări: Autoritățile au publicat lista actualizată // DOC

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a publicat astăzi lista actualizată a alertelor de călătorie și în ce condiții cetățenii Republicii Moldova pot intra în alte țări.

România

Potrivit documentului, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate mai sus nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

Ucraina

În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe listastatelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 48 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină în locuri determinate timp de 14 zile.

Austria

În Republica Austria din data de 26 decembrie 2020 se aplică regimul de carantină (lockdown) și va rămâne în vigoare până la data de 4 ianuarie 2021 inclusiv, cu posibilitatea extinderii ulterioare.

Vedeți în documentul de mai jos lista completă a alertelor de călătorie:

Noutăţile partenerilor

comentarii: