image
Sursa foto: Getty Images

Premier League, gata pentru reluare! Project Restart, planul revenirii pe teren

Premier League este gata să repornească la drum! Suspendat pe 13 martie din cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19, campionatul din Anglia ar trebui să revină pe teren pe 8 iunie, iar meciurile se vor desfăşura pe stadioane neutre.

Iniţial, suspendarea campionatului era decisă până pe 4 aprilie, ulterior până la finalul lunii aprilie, iar acum până când se ia altă decizie.

The Times a anunţat că fotbalul face parte din planul numit Project Restart, care pregăteşte reluarea competiţiilor în Marea Britanie, alături de alte sporturi cum ar fi rugby şi cricket, de exemplu.

Guvernul Marii Britanii este decis să aprobe planul pus la punct de o echipă condusă de David Mahoney. Reluarea sporturilor ar crea mai mult optimism în rândul unei populaţii greu încercate din cauza măsurlor anti COVID-19. Data avansată este 8 iunie şi urmează primirea unui aviz final din partea Guvernului.

Project Restart prevede o perioadă de cel puţin trei săptămâni de antrenamente în formulă completă, dar cluburile din Premier League au primit deja acceptul să-şi primească jucătorii la baze pentru antrenamente.

Deocamdată, şedinţele de pregătire se vor desfăşura respectând mai multe restricţii până la jumătatea lui mai.

Decizia ca meciurile să se dispute pe terenuri neutre a fost luată pentru că în acest mod măsurile de securitate pot fi mult mai uşor de aplicat. Arenele ar fi dezinfectate des, iar cei care au grijă de acest lucru vor fi mult mai puţini decât dacă partidele s-ar disputa pe cele 20 de arene ale echipelor din Anglia. Premier League a ajuns la etapa a 29-a şi mai sunt 92 de meciuri de disputat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: