image
Sursa foto: captură

Davitean își va afla sentința pe 24 mai

Pe 24 mai, David Davitean își va afla sentința definitivă. Anunțul a fost făcut la Curtea de Apel, acolo unde părțile în dosarul în care Davitean a fost condamnat la 16 ani de închisoare și-au susținut poziția. Avocații fostului cumnat al killerului Vitalie Proca cer încetarea procesului, iar procurorul de caz insistă asupra unei pedepse mai aspre.

În cadrul susținerilor verbale, procurorul de caz a solicitat ca David Davitean să fie condamnat la 18 ani de închisoare. Acuzatoarea a făcut referire la mai multe probe și mărturii ale unor persoane, printre care doi procurori din cadrul Procuraturii Generale, care au fost surprinși de către inculpat în compania unor prostituate. Ei l-au acuzat pe Davitean de jaf și tâlhărie. Inculpatul s-a arătat indignat de poziția acuzatorului.

Și avocatul lui Davitean afirmă că materialele cauzei au fost falsificate.

La următoarea ședință, Davitean își va spune ultimul cuvânt, iar mai apoi își va afla sentința. Avocata inculpatului insistă asupra încetării procesului.

Una dintre fazele care se regăsește în dosarul lui David Davitean datează încă din 2012, atunci când el i-ar fi surprins într-un apartament din cartierul Telecentru pe procurorii Lilian Cociu și Sergiu Roșu în stare de ebrietate și în compania unor prostituate. În luna martie a anului trecut, Cociu a fost suspendat din funcție pentru că a pus sub învinuire un bărbat nevinovat în cazul unui dublu omor de la Durlești, iar ulterior acesta a stat în detenție mai bine de cinci ani.

Precizăm că, la începutul lui 2016, dosarul pe numele lui David Davitean a fost clasat, iar la sfârșitul aceluiași an - reluat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: