image
Sursa foto: jurnal.md

9000 de euro, alocați pentru reparația toaletelor din Primăria Bălți; Valul de critici și reacția lui Usatâi

Primăria municipiului Bălți a alocat aproape 10 mii de euro pentru reparația toaletelor. Decizia a stârnit un val de critici și chiar un protest. Oamenii sunt revoltați că, în timp ce pentru toaletele din primărie se cumpără marmură spaniolă, sute de pasageri care zilnic trec prin gara auto din Bălți sunt nevoiți să achite câte 3 lei la unicul veceu public și să suporte condiții mizerabile.

De cealaltă parte, Usatâi spune că toalete din primărie necesitau reparație și că în instituțiile de stat trebuie să fie create condiții ca oamenii să nu plece în sectorul privat.

Banii au fost alocați prin decizia Consiliului Municipal. Unii angajați ai primăriei susțin că suma este exagerată, iar acești bani puteau fi redecționați pentru soluționarea altor probleme.

Fosta candidată la funcția de primar de Bălți, Diana Grosu, susține că lucrările de reparație au început cu o săptămână înainte de alocarea banilor de către Consiliul Municipal.

„Achiziția este efectuată prin contract de mică valoare, informații publice nu se găsesc și nici în planul anual de achiziții publice astfel de reparații nu au fost prevăzute”, menționează Grosu.

La gara auto Bălți - o singură toaletă cu o taxă de 3 lei

În timp ce pentru toaletele din primărie se procură marmură spaniolă, sute de oameni care trec pe la gara auto Bălți sunt nevoiți să achite 3 lei și să suporte condițiile mizerabile la unicul veceu public.

wcwc

„La gară dacă n-ai 3 lei riști să-ți faci nevoile prin buruieni. Hârtia igienică stă la intrare pe un scaun jegos, igiena lasă de dorit. Niciuna din cafenelele de pe teritoriul gării nu are veceu. Acesta e unicul și e foarte murdar”, spune o pasageră.

Reacția edilului de la Bălți

Renato Usatâi susține că suma nu este una enormă pentru reparația unor toalete într-o instituție publică.

„Când am intrat în toalete și am văzut în ce toalete merg femeile... Mi-e rușine că în sec XXI mai avem asemenea condiții. Deja mai bine ar fi fost o gaură într-un parc. Eu am ales teracota și am desenat designul proiectului. La mine acasă tot e marmură spaniolă. E 200 și ceva metrul pătrat. Vom repara toate aceste toalete. Când colo, protest, că iată, pe banii noștri... Știți că eu mereu m-am zbătut pentru fiecare bănuț și am făcut ordine ca să nu fie risipă din banii publici. Prioritatea rămâne lupta cu corupția. Și acum să fim învinuiți că la Bălți se fac toalete de 9 mii de euro de tot felul de „specialiști”...”, a menționat acesta într-un live postat pe Facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: