image
Sursa foto: jurnal.md

Provocările din regiunea transnistreană, fumigenă pentru a slăbi forțele armate în Estul Ucrainei // Opinii

Provocările din ultima perioadă în regiunea transnistreană sunt o tactică a Federației Ruse pentru a atrage forțe armate ucrainene pe o nouă linie de front, ceea ce ar slăbi forțele Ucrainei în Est. Opiniile au fost exprimate în cadrul talk-show-ului „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„Oamenii trebuie să rețină că ne aflăm într-un război informațional și trebuie să gândim la rece orice informație, chiar și când sunt publicate de presa internațională serioasă. Provocările din regiunea transnistreană fac și ele parte dintr-un scenariu pregătit de FSB, nu pot să spun că foarte bine, de a tensiona situația în regiunea transnistreană, de a pune presiune pe Ucraina. Pentru că dacă se produce o eventuală cât de mică mobilizare, ucrainenii vor fi nevoiți să atragă mai multă armată, s-o țină de rezervă la granița cu regiunea transnistreană”, a menționat Valeriu Pașa, expert WatchDog.

O opinie similară a fost exprimată și de către deputat PAS Lilian Carp.

„Rusia are probleme în a înainta în Ucraina de Est. Obiectivul lor era să aibă până la 9 mai o victorie clară. Și acum acest obiectiv încă este în picioare. Însă dacă la început își propuneau în primele 72 de ore să controleze administrația de la Kiev, acum obiectivele lor s-au schimbat pentru că armata ucraineană opune rezistență dârză. Federația Rusă și-ar dori ca o parte din armata ucraineană să fie la o altă linie a frontului, ca o parte din militari să vină aici, la granița cu Transnistria, pentru a slăbi forțele Ucrainei în Est. De aceea ce se întâmplă acum e că asistăm la un atac informațional pentru ca să se creeze impresia că există riscuri aici. Pentru a da impresia că acest lucru poate avea loc acum, se mimează niște acțiuni pentru ridicarea temperaturii”, a menționat deputatul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: