image
Sursa foto: Instagram / CNN

Lăsat în urmă din cauza pandemiei, un câine a călătorit peste 16.000 km pentru a-și revedea stăpânii

Zoe, Guy și cei doi fii, Cam și Max, au fost nevoiți să se despartă de câinele lor din cauza restricțiilor de călătorie impuse pentru atenuarea răspândirii coronavirusului. Familia Eilbeck a avut la dispoziție mai puțin de 48 de ore pentru a părăsi SUA, înainte ca granițele să se închidă, cei patru membri fiind nevoiți să o lase în urmă pe micuța Pip deoarece regulile dure privind importul animalelor de companie în Australia au făcut ca animalul să nu poată merge cu ei, scrie CNN, citat de digi24.ro.

Pe 27 martie, Zoe Eilbeck a închiriat o mașină și a condus opt ore din Carolina de Sud până în Carolina de Nord, unde a lăsat câinele în grija unei prietene, înainte ca familia să se întoarcă Sydney. Din păcate, femeia avea deja doi câini la fermă și nu a putut să o primească și pe Pip, însă ajutorul a venit din partea unei iubitoare de animale din orașul Hillsborough. În tot acest timp, adevărații stăpâni ai cățelușei se luptau cu birocrația australiană privind transportul animalelor de companie din SUA în Australia.

Din cauza interdicțiilor de călătorie, Zoe nu s-a mai putut întoarce în SUA după Pip, ceea ce a însemnat că micuța Pip a fost nevoită să călătorească singură în Australia. 

Cu ajutorul unei asociații pentru protecția animalelor, Pip a ajuns cu avionul în Los Angeles, apoi în Auckland, în Noua Zeelandă. În tot acest timp, toți cei care au participat la aventura cățelușei au urmărit cu emoție zborul în care se afla Pip. 

Cățelușa a ajuns în Auckland pe 23 iulie și a intrat în carantină înainte de a fi îmbarcată pe o cursă aeriană către Melbourne, unde a petrecut încă 10 zile în carantină, așa cum este obligatoriu pentru fiecare animal de companie care vine în Australia din străinătate. Pip urma să zboare la Sydney pe 3 august, dar statul Victoria și-a închis granițele din cauza creșterii alarmante a cazurilor COVID. 

Fratele lui Zoe, Rob, care locuiește în Melbourne, a fost de acord să aibă grijă de Pip pentru câteva zile. Povestea aventurii cățelușei Pip a devenit atât de populară în Australia, încât compania Virgin Australia a decis să intervină și să ajute cățelușul să ajungă înapoi la stăpânii săi. Pip a ajuns în cele din urmă în Sydney, pe 11 august, la cinci luni după ce a fost despărțită de familia Eilbeck.

Noutăţile partenerilor

comentarii: