image
Sursa foto: președinte.md

Maia Sandu a abordat problema fermierilor în cadrul întâlnirii cu șefa Comisiei Europene; Ce alte subiecte au fost discutate

Președintele Maia Sandu a fost asigurată de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen că RM poate conta pe sprijinul Uniunii Europene în implementarea reformelor și lupta cu pandemia de Covid-19.

Președintele Maia Sandu anunță că a discutat în cadrul întrevederii cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetățenii Republicii Moldova și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție.

Totodată în cadrul întâlnirii a fost discutată importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani, cât și cea a Parteneriatului Estic, fapt care ar permite apropierea statului RM de valorile și standardele europene.

Ursula von der Leyen a menționat că RM poate miza în continuare pe susținerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetățenilor noștri, cât și cu referire la asistența financiară continuă pentru a implementa reformele planificate.

Am vorbit despre situația gravă în care se află fermierii noștri și întreprinderile mici și mijlocii din cauza pandemiei și secetei și despre modul în care pot fi ajutați să treacă peste criză.

Am subliniat faptul că cetățenii Republicii Moldova mi-au oferit un mandat puternic anticorupție și că alegerea mea în calitate de Președinte este un prim pas spre consolidarea unei democrații cu adevărat europene a Republicii Moldova. După alegerile parlamentare anticipate și crearea unui guvern funcțional va fi posibilă implementarea reformelor pe care ni le-am planificat”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit președintelui, cooperarea cu UE a adus și aduce în continuare beneficii concrete cetățenilor RM. Zona de Liber Schimb cu UE a permis mărirea schimburilor comerciale, crearea locurilor de muncă acasă și a crescut rezistența Republicii Moldova la șocurile economice atât de ordin intern, cât și de ordin extern. Cooperarea cu UE este esențială pentru țara noastră, atât pe dimensiunea întăririi instituțiilor, cât și pentru a atenua efectele crizei economice, a mai subliniat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: