image
Sursa foto: jurnal.md

LIVE// Astăzi în RM s-au înregistrat 139 de cazuri noi de infecție cu COVID-19; Alte cinci persoane au decedat

Săptămâna trecută 65 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus. Numărul celor infectați a ajuns la 11.879 de cazuri.

Astăzi în Republica Moldova s-au înregistrat 139 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus. Potrivit Ministerului Sănătății, astăzi au fost efectuate în total 801 teste, dintre care: primar – 545 şi repetat – 256. În total astăzi în RM se înregistrează 11.879 de cazuri de coronavirus, de la începutul pandemiei.

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică Nicolae Furtună a menționat că săptămâna trecută s-au înregistrat cu 29% mai multe cazuri de COVID-19 decât cu o săptămână înainte. Furtună a declarat că acum în RM sunt peste 4.600 de cazuri active și că săptămâna trecută s-au înregistrat 65 de decese.

Printre cei infectați se numără opt cadre medicale, doi dintre care sunt medici.

Cele mai multe au fost înregistrate la Chișinău - 50, fiind urmată de Transnistria - 22 de cazuri, Edineț și Sângerei câte 8, Ceadîr-Lunga și Fălești câte 7, Cahul - 6, Bălți, Florești, Glodeni câte 4, Orhei, Râșcani, Taraclia, Drochia câte două, iar la Briceni, Cantemir, Rezina, Soroca și Ungheni câte un caz.

Pe parcursul zile de astăzi alte cinci persoane au decedat în urma infecției cu COVID-19. Bilanțul celor decedați a ajuns la 411 de persoane.

Urmăriți briefingul aici:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: