image
Sursa foto: jurnal.md

Preot, la Jurnal TV: Sistați activitatea și puneți comedii, să ne fie vesel; Despre COVID-19 să se dea așa cum se dă reclama

Preotul Iulian Rață, de la Mitroplia Moldovei, invitat aseară la „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV, s-a arătat deranjat de întrebarea dacă se supune ordinului de a sista slujbele, menționând că în această perioadă trebuie sistată activitatea televiziunilor. Fondatorul Jurnal TV, Val Butnaru, i-a răspuns preotului că dacă închidem televiziunile, riscăm să aruncăm societatea într-un haos de nedescris.

Întrebat dacă se supune restricților anunțate de către cei de la guvernare în situația pandemiei COVID-19, de a sista slujbele și dacă respectă aceste restricții impuse, preotul a menționat că nu slujbele trebuie sistate, dar activitatea televiziunii.

„Trebuie de sistat activitatea televiziunii. Uitați-vă, dvs astăzi ne-ați scos pe noi doi ca să fim aici și nemaivorbind de faptul că sunt băieții din spatele camerelor. Dacă luăm ziua de astăzi, prin televiziunea dvs s-au perindat zeci de oameni mai mulți decât în biserică, așa că trebuie restricționată activitatea televiziunii. Lăsați doi oameni care să fie izolați complet și puneți filme artistice, comedii de dorit, ca să ne fie vesel, și despre COVID-19 să se dea așa cum se dă reclama. 30 de secunde o dată în oră sau la jumătate de oră”, a spus preotul.

Printr-o intervenție telefonică fondatorul Jurnalului TV, Val Butnaru, i-a dat o replică, menționând că televiziunile nu trebuie să-și sisteze activitatea, iar jurnaliștii în aceste zile își asumă un risc enorm.

„În momentul în care închidem televiziunile și punem pe post filme și comedii, sortim să aruncăm societatea noastră într-un haos de nedescris. Guvernul nu este cea mai bună sursă de informare, guvernul trebuie să-ți facă treaba, să ferească oamenii de moarte. Și nu așa cu a anunțat ieri seara Ion Chicu, că trebuie să ne așteptăm la morți multe. Iată de ce televiziunile trebuie să existe trebuie să continue să-și facă treabă cum și-o fac și medicii”, a punctat Val Butnaru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: