image
Sursa foto: privesc.eu

Cele cinci direcții al lui Andrei Năstase pentru Chișinău: „Știu exact ce am de făcut pentru ca orașul să iasă din colaps”

Candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS la Primăria capitalei, Andrei Năstase, și-a anunțat astăzi proiectul pentru Chișinău care are principale referințe modelele de bune practici în administrare urbană din România și Uniunea Europeană, expertiză de cea mai bună calitate oferită gratuit de partenerii noștri de dezvoltare și finanțare externă consistentă.

„Știm exact ce trebuie făcut pentru ca orașul nostru să iasă din colapsul în care se află în acest moment. Vă garantez că orașul nostru nu va mai fi supus experimentelor sociale și economice și se va desprinde, în următorii patru ani, de vechile și dăunătoarele partituri eșuate de administrare urbană, din nefericire interpretate și astăzi de socialiști și de candidatul lor”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

Refacerea drumurilor, parcări, transport modern, eliminarea ambuteiajelor și modernizarea piețelor alimentare sunt alte obiective pe care și le propune Andrei Năstase. Candidatul spune că vrea să micșoreze timpul petrecut în trafic de către cetățeni cu 30% în primii doi ani de mandat și până la 50% în ceilalți doi ani. Năstase vrea să dezvolte economic Chișinăul și să creeze locuri de muncă corect plătite.

Candidatul a prezentat cele 5 direcții strategice ale proiectului său și al echipei ACUM, „direcții care vor capacita cea mai mare parte din resursa umană, administrativă și financiară internă și externă”:

1. Viață mai bună pentru toți, costuri de trai mai mici pentru fiecare.

2. Refacerea drumurilor, parcări, transport modern, eliminarea ambuteiaje, modernizarea piețelor agro-alimentare.

3. Investiții în sănătate, educație, cultură și sport

4. Dezvoltarea economică a Chișinăului, locuri de muncă corect plătite

5. Chișinăul, un oraș curat, un oraș ecologic!

Andrei Năstase și-a asumat public misiunea de a garanta „o finanțare externă fără precedent pentru Chișinău”.

„Dezvoltarea orașului nostru va fi garantată de ghidurile de bune practici românești și europene și de experții care vor veni aici, să lucreze alături de noi. Suntem pregătiți să ne apucăm serios de treabă și nu vom mai face nici un fel de compromisuri. Construim bine, durabil, pe termen lung, așa cum fac toți europenii. Nimeni, dar absolut nimeni nu va mai fura din bugetul orașului”, a menționat candidatul blocului ACUM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: