image
Sursa foto: AP

Denunț la PG și demers la ANI și FISC privind îmbogățirea ilicită a lui Igor Dodon

Procurorului general urmează să-i fie remis prin care se cere „urmărirea penală a președintelui Dodon sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită”.

Denunțul penal prin care se cere urmărirea penală a președintelui Igor Dodona fost elaborat de liderul PPDA, Andrei Năstase, care a anunțat că oricine poate merge la sediul partidului pentru a semna denunțul. În trei zile, denunțul a fost semnat de aproape 2 mii de oameni, potrivit vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari.

Totodată, Slusari anunță că a expediat către Autoritatea Națională de Integritate și Serviciul Fiscal de Stat un demers prin care cere autosesizarea acestor instituții și verificarea cheltuielilor lui Igor Dodon pentru toate vacanțele de lux, raportate la declarațiile de venit ale familiei acestuia.

„Să fie aplicate metodele indirecte de estimare a veniturilor, prevăzute de Codul fiscal și să fie constatate circumstanțele evaziunii fiscale de proporții deosebite”, susține Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului.

Alexandru SlusariAlexandru Slusari

Noutăţile partenerilor

comentarii: