image
Sursa foto: Cotidianul.md

Încă doi deputați au părăsit PD; „Am reieșit doar din valori și principii pe care azi nu le mai găsesc în acest partid”

Noi plecări din actuala majoritate parlamentară care a rămas cu 52 de deputați PSRM-PD și un deputat neafiliat. Este vorba de democrații Vasile Bâtcă și Ghenadie Verdeș de la Nisporeni care au anunțat în această dimineață că părăsesc PDM și aderă la grupul parlamentar „Pro Moldova”.

Ambii deputați și-au anunțat plecarea din partid prin mesaje postate pe pagina de facebook. Ghenadie Verdeș susține că la sfârșitul săptămânii trecute a discutat mult cu oamenii de la Nisporeni care s-au arătat „mâhniți și supărați de halul în care a ajuns RM”. „Nu am avut răspuns la întrebările lor despre ce s-a întâmplat cu echipa PDM, care a încurcat drumul și cărarea. Nu am avut nici un argument plauzibil, care să motiveze decizia conducerii Partidului Democrat de a face coaliție pentru președintele Dodon”, menționează deputatul.

„Sunt obligat de încrederea acordată de nisporeneni să iau atitudine și să nu contribui la acest dezmăț împotriva poporului și a țării”, anunță deputatul precizând că reieșind din această situație a decis să plece din fracțiunea PD și să se alăture echipei „Pro Moldova”.

La rândul său, deputatul Vasile Bâtcă, care e și președinte al organizației teritoriale a PD din Nisporeni anunță că a luat decizia de a părăsi acest partid deoarece „politica PDM nu mai reprezintă oamenii care l-au votat”.

Vasile Bâtcă are un mesaj pentru cei care ar putea specula pe marginea plecării sale din partid că a reieșit doar „din valori și principii, pe care, azi, nu le mai găsește în Partidul Democrat”. „Credința în valorile democratice, europene, patriotismul și dragostea față de țară nu pot fi cumpărate nici cu un leu, nici cu un euro, nici cu sute de mii sau milioane”, a încercat să anticipeze gândurile unora deputatul.

bitcabitca
docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: