image
Sursa foto: Profimedia Images

Rusia și-a activat stațiile anti dronă în zona graniţei cu Ucraina înainte de întâlnirea Biden-Putin

Rusia își activează staţiile de război electronic din Crimeea, în special în zona graniţei administrative cu Ucraina, înaintea întâlnirii dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden.

Acțiunea are rolul de a împiedica eventuale provocări ucrainene: orice dronă ucraineană care va intra în spațiul aerian rusesc va fi considerată ca un act de agresiune, a declarat un responsabil militar rus din structurile de forţă din Crimeea pentru agenţia de presă RIA Novosti, citată de Digi24.

„Staţiile de război electronic vor fi activate miercuri în Crimeea pentru a împiedica eventuale provocări din partea Ucrainei. Este cel mai reţinut pas posibil, dar necesar pentru prevenirea incidentelor", a indicat interlocutorul agenţiei ruse de presă, sub rezerva anonimatului.

În acest context el a avertizat că "intrarea vreunei drone ucrainene în spaţiul aerian al Crimeii va fi catalogată drept un act de agresiune, prin urmare aparatul va fi distrus", conform agenţiei de presă citate.

„Pentru a evita posibilitatea unor astfel de incidente activarea staţiilor de război electronic este în curs de desfăşurare. Vom vedea clar unde se îndreaptă drona şi o vom 'anihila' înainte de a intra în spaţiul nostru aerian sau vom 'prelua' controlul asupra dronei şi o vom întoarce în direcţia de unde a venit", a indicat aceeaşi oficialitate militară, potrivit Agerpres.

Dmitri Belik, deputat în Duma de Stat (camera inferioară rusă) din partea Crimeii, a declarat anterior că este necesar ca Rusia să prevină posibilitatea oricărei provocări din partea Ucrainei înaintea summitului Putin-Biden, motiv pentru care activarea staţiilor de război electronic la graniţa cu Ucraina în Crimeea este cea mai buna soluţie, notează publicaţia Vzgliad (pro-Kremlin).

Preşedinţii Rusiei, Vladimir Putin, şi SUA, Joe Biden, se întâlnesc miercuri la Geneva în cadrul unui summit destinat să aplaneze tensiunile ruso-americane şi să încerce să identifice sectoarele în care Rusia şi SUA ar putea coopera.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: