image
Sursa foto: ziuanews.ro

Ludovic Orban: Îndemn chișinăuienii să nu creadă propaganda mincinoasă; Pe 3 iunie să voteze cu mintea și cu inima

Alegerile municipale din 20 mai curent au demonstrat că sistemul mixt va introduce o dramatică denaturare a reprezentării votului pentru alegerile parlamentare care se vor organiza în toamna acestui an, spune președintele Partidului Național Liberal România, Ludovic Orban, într-un interviu pentru Cotidianul.md, după analiza scrutinului municipal.

„Acest sistem electoral de vot este un sistem care nu va asigura reprezentarea corectă a populației. Am făcut analiză pe primul tur al alegerilor de la Chișinău și reprezentarea nu este corectă pe număr de mandate, raportat la procentul de voturi exprimate de cetățeni în favoarea diferitor formațiuni. Acest sistem de vot va introduce o dramatică denaturare a reprezentării votului. Sistemul acesta electoral, care este introdus de Plahotniuc și de majoritatea de mercenari ai acestuia, este un sistem care va distruge democrația și care poate să dea puterea unor forțe care nu vor avea în spate legitimitatea votului pentru a obține majoritatea în Parlament. Acest sistem trebuie schimbat de urgență, pentru că va denatura reprezentarea voinței cetățenilor”, a spus Ludovic Orban.

Cât despre problemele cu care se confruntă Chișinăul:

„Am văzut probleme de infrastructură, de trafic, transport public, probleme de urbanism, probleme legate inclusiv de curățenie, de calitatea serviciilor. Nu pot să dau rețete, dar aici avem parteneri instituționali și în cazul în care va fi necesar vom pune la dispoziția partenerilor noștri întreaga expertiză de care beneficiază primarii noștri, toate soluțiile de succes implementate în orașe și municipii din România pot să fie puse la dispoziția lor. Una este să câștige alegerile o forță politică și un candidat bine văzut la nivelul României și al UE, iar alta este să câștige un candidat care nici măcar nu intră în anticamera UE și a României. Asta poate să creeze avantaje în primul caz, pentru că posibilitatea de a genera proiecte și a obține finanțare este mărită. Aceasta va fi avantajul locuitorilor mun. Chișinău”, a declarat președintele Partidului Național Liberal România.

În context, Ludovic Orban i-a îndemnat pe locuitorii capitalei să iasă la vot pe 3 iunie.

„Să voteze cum le dictează conștiința. Să nu să se lase intimidați, speriați, amăgiți. Să nu creadă propaganda mincinoasă, să se uite bine la cei doi candidați și să voteze cu mintea și cu inima”, a conchis Ludovic Orban.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: