image
Sursa foto: Getty Images

E gata! Șefii Barcelonei s-au săturat și i-au găsit înlocuitor lui Ronald Koeman. El e alesul lui Joan Laporta

Barcelona a făcut doar 0-0 la Cadiz, iar șefii clubului nu mai au răbdare cu Ronald Koeman.

Marca scrie că din lunga listă a posibililor înlocuitori pentru antrenorul olandez, Joan Laporta s-a decis: Xavi, un nume legendar al grupării de pe Camp Nou, este alesul.

Xavi este în acest moment antrenorul formației Al Sadd (Qatar), formație cu care tocmai și-a prelungit contractul până în 2023, ceea ce îngreuneză revenirea sa la echipa pentru care a scris istorie ca fotbalist.

Sursa citată scrie că demiterea lui Ronald Koeman este foarte aproape, după începutul slab de sezon. Xavi nu dorește să aibă vreo discuție cu oficialii catalanilor până când olandezul nu va fi demis, din semn de respect pentru el, mai scriu jurnaliștii iberici, care subliniază că, în ciuda obstacolelor, Joan Laporta este convins că-l poate aduce pe Xavi înapoi la formația blaugrana.

Retras din activitate la Al Sadd, Xavi și-a început cariera ca antrenor tot aici și a reușit să aibă performanțe bune cu echipa. Spaniolul a cucerit atât titlul, cât și Cupa, în sezonul precedent din Qatar.

Fostul mijlocaș care a scris pentru catalani a fost în ultimul timp unul dintre numele cele mai vehiculate pentru a prelua banca tehnică a Barcelonei. Xavi a și recunoscut că a fost contactat în doua rânduri de catalani în trecut, însă din anumite motive a preferat să refuze.

Acesta a spus că este visul său să antreneze clubul la care a crescut și că e convins că pe viitor acest lucru se va întâmpla.

Acum, dacă pe perioada contractului catalanii o să încerce aducerea sa, atunci o sumă de bani care să-l "dezlege" pe Xavi de clubul qatarez o să fie necesară, asta dacă șefii lui Al Sadd nu vor să-i rezilieze contractul de comun acord.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: