image
Sursa foto: Ion Terguță//Facebook

Ion Terguță a contestat în instanță înregistrarea în campania electorală a lui Vladimir Plahotniuc

Candidatul blocului ACUM pe circumscripția Nisporeni, Ion Terguță, informează că a depus o contestație la Judecătoria Ungheni, cu privire la Hotărârea Consiliului Electoral de a-l înregistra în calitate de candidat pe Vladimir Plahotniuc.

„Am contestat la Judecătoria Ungheni, Hotărârea Consiliului electoral de înregistrare în calitate de candidat a lui Vladimir Plahotniuc. Este inadmisibil ca multiplele încălcări admise la colectarea semnăturilor de către Vladimir Plahotniuc să fie trecute cu vederea și să-i fie validate 1000 de semnături din 1000 depuse”, a scris pe pagina sa de Facebook Ion Terguță.

Dovada încălcărilor o conține și niște imagini video apărute pe contul de Youtube al PD, în care se vede clar cum listele nu sunt completate de pretinșii susținători ai oligarhului Vladimir Plahotniuc, ci de niște operatori ai PD, care nici măcar nu fac parte din grupul de inițiativă.

Asta deși legislația electorală prevede că „în lista de subscripție, susținătorul candidatului completează PERSONAL numărul curent, numele și prenumele, anul nașterii, domiciliul, seria și numărul actului de identitate, data la care semnează în listă și își aplică semnătura”.

„Reiterez aici încălcările grave admise de Vladimir Plahotniuc la colectarea semnăturilor:

- încălcarea art.47 alin.(4) al Codului electoral prin faptul completării listelor de subscripție nu de către susținători PERSONAL așa cum spune legea și cum aceasta s-a aplicat în raport cu alți candidați, ci de către operatori.

- încălcarea art.47 alin.(3) al Codului electoral prin aceea că listele de subscripție au fost completate fără a ține cont de PRIMĂRIILE ÎN CARE LOCUIESC cei ce au semnat în susținerea lui Vladimir Plahotniuc.

- încălcarea art.47 alin.(6) al Codului electoral prin faptul că semnăturile NU AU FOST COLECTATE ÎN PREZENȚA membrilor grupului de inițiativă, ci în lipsa acestora”, a reamintit Terguță.

Candidatul blocului ACUM pe circumscripția Nisporeni a mai menționat că peste 400 de semnături colectate de acesta i-au fost anulate în mod eronat de consiliul electoral, pe când listele cu semnături depuse de Vlad Plahotniuc au fost declarate valabile absolut toate, chiar dacă pe o listă lipsește seria și numărul buletinului în dreptul unei semnături.

„În condițiile în care același consiliu electoral mi-a anulat absolut eronat 400 de semnături pentru motive banale și neexistente în legislație, acțiunile acestuia în raport cu Vladimir Plahotniuc denotă o sfidare deschisă a legii și o subordonare totală față de Partidul Democrat”, a conchis Ion Terguță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: