image
Sursa foto: Apă-Canal // Facebook

„Apă-Canal Chișinău” a repus în funcțiune cișmelele din parcurile capitalei

Furnizorul de apă din capitală, „Apă-Canal Chișinău”, a repus în acțiune cișmelele din Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt” și din scuarul Catedralei Mitropolitane. Acestea fusese anterior conservate din cauza stării de urgență declarate în legătură cu răspândirea infecției COVID-19.

Într-un comunicat de presă al SA „Apă-Canal Chișinu” se menționează că, odată cu redeschiderea cișmelelor, au fost luate toate măsurile de precauție.

Pe lângă faptul că oamenii își vor putea potoli setea la cișmele, în zilele cu temperaturi ridicate, aceștia se vor putea răcori. Instalațiile sunt dotate cu un buton și un sistem de duze prin care se pulverizează apă foarte fin.

cișmeacișmea

ACC menționează că îşi propune să asigure în centrul orașului, pentru toți doritorii, accesul la apa potabilă de calitate în perioada caniculară, cât şi să reducă numărul cetățenilor sceptici în ceea ce privește apa de la robinet. Potrivit funizorului, modelul modern de cișmea se va încadrează armonios în zonele de odihnă, amplasarea cărora a fost coordonată cu Primăria capitalei.

cișmeacișmea

În premieră cișmele au fost instalate în anul 2017. Toate cheltuielile de instalare şi deservire sunt acoperite de către întreprindere. Acestea sunt conectate la apă potabilă a orașului și, în același timp, la rețeaua de canalizare.

„Apă-Canal Chișinău”, face un apel către toți locuitorii capitalei să păstreze și să nu admită vandalizarea cișmelelor sau aruncarea în ele a mucurilor de țigară etc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: