image
Sursa foto: GettyImages

Codul PORTOCALIU de schimbare bruscă a vremii a fost extins pe întreg teritoriul RM

Meteorologii eu extins codul portocaliu de schimbare bruscă a vremii pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe data de 5-6 februarie. Inițial acesta fiind emis doar pentru unele raioane din țară.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, măsura a fost emisă în legătură cu deplasarea ciclonului atlantic.

Astfel pe teritoriul țării se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori (7-17 l/m2), izolat foarte puternice (20-25 l/m2), pe firele electrice și crengi depuneri complexe. Se vor semnala intensificări de vânt în rafale de până la 18-23 m/s, izolat de până la 25 m/s.

Totodată va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, ghețuș. Se va răci accentuat: pe 6-7.02 temperatura medie zilnică va scădea cu 5-7°C.

În acest context Inspectoratul GeneraI pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă administrațiile publice locale să monitorizeze sectoarele de drumuri naționale care sunt în subordinea acestora.

Oamenii sunt îndemnați să nu iasă din casă, decât la necesitate. Părinții sunt atenționați să nu-și lase copii fără supraveghere în preajma bazinelor acvatice. Mai mult, aceștia sunt rugați să interzică strict copiilor schiatul, patinajul, dar și ieșirile pe gheață.

meteo.mdmeteo.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: