image
Sursa foto: Jurnal.md

PLDM și-a desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale din noiembrie

Tudor Deliu este candidatul PLDM pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie anul curent. Decizia a fost luată, astăzi, de către Consiliul Politic Național al formațiunii.

Tudor Deliu are 64 de ani și este filolog, magistru în drept constituțional și administrativ. Are experiență în administrația publică, acumulată pe durata activității sale ca primar al comunei Răzeni, Ialoveni, și ca profesor la Academia de Administrare Publică.

Timp de nouă ani a fost deputat în Parlament, exercintând funcțiile de președinte al fracțiunii parlamentare a PLDM și cea de vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități.

În 1992, în timpul conflictului armat de pe Nistru. a fost Șef al Statului Major de Carabinieri și este decorat cu Ordinul ”Gloria Muncii”. Tudor Deliu a exercitat funcția de președinte al PLDM din 2018 până la Congresul 9 extraordinar al partidului din 16 august curent.

Decizia de a desemna propriul candidat vine la câteva zile după ce inițiativa liberal-democraților de a crea un bloc electoral cu PAS și Platforma DA a fost respinsă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: