image
Sursa foto: Facebook/Democrația Acasă

Caz oripilant la Durlești: Stau cu mama moartă la balcon de două zile; „În RM trebuie să mori de luni până vineri” // VIDEO

Un bărbat din Durlești se plânge că stă de două zile cu trupul neînsuflețit al mamei la balcon pentru că nimeni nu eliberează un act de deces - poliția îi trimite la medicul de familie, iar de acolo sunt trimiși la... poliție.

Femeia ar fi decedat sâmbătă spre duminică. „Dimineața, duminică, tata cu fratele au găsit-o rece și au chemat poliția, ambulanța, organele de constatare. Au venit și au spus că nu s-a constatat moarte violentă și că nu pot să elibereze act, că s-a schimbat legea, că nu știu ce, că nu e de competența lor și că medicul de familie trebuie să ne dea acest act. Iar medicul de familie ne spune că poliția trebuie să elibereze actul. Și noi tot fugim de la poliție la medicul de familie acasă, care ne-a spus să n-o deranjăm”, povestește Marcel, fiul femeii decedate.

Iar în timp ce rudele sunt gonite de colo-colo, trupul neînsuflețit a început să se descompună.

„În Republica Moldova trebuie să mori de luni până vineri, așa reiese. Ni s-a spus că luni dimineață să ne adresăm iarăși la medicul de familie, care trebuie să se apeleze la nu știu ce bază de date, că va dura iar jumătate de zi. Dar noi trebuie s-o îngropăm demult, stă corpul neînsuflețit, se descompune! Nu putem face autopsie, îmbălsămare. Am chemat serviciile rituale, dar și ei spun că nu pot face nimic fără certificat. N-avem dreptul nici s-o încărcăm în mașină s-o ducem undeva, într-un frigider. E cald în casă și am scos-o la balcon, cu ferestrele deschise, că se descompune, doamne ferește ce se face”, mai spune bărbatul.

Un bărbat se plinge pe faptul ca autoritățile nu vor să elibereze un certificat de deces pentru a-și înmormânta mama care a decedat sâmbăta. Cine poate să-l ajute pe Marcel va rog să-l sune pe numărul 069966999 Posted by Democrația Acasă on Sunday, 21 February 2021

Noutăţile partenerilor

comentarii: