image
Sursa foto: jurnal.md

Ce reguli vor trebui să respecte cumpărătorii și comercianții pe teritoriul Pieții Centrale

De luni, 1 iunie Piața Centrală din capitală își reea activitate. Comercianții și cumpărătorii vor fi nevoiți să respecte toate normele sanitare impuse de către Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Directorul interimar, Ion Pântea, a declarat pentru IPN că, în perioada în care piața a fost închisă, pe tot teritoriul ei, dar și în fiecare unitate comercială, au fost efectuate lucrări de dezinfectare, igienizare etc. În prezent, administrația discută cu administratorii halelor și specialiștii din sănătatea publică pentru a definitiva regulile în baza cărora va activa piața.

Se stabilesc care vor fi intrările și ieșirile din piață. La intrare, angajații întreprinderii municipale vor efectua termometria vizitatorilor. Cumpărătorii vor fi obligați să dezinfecteze mâinile la intrare, iar pe teritoriul pieței să poarte măști. De asemenea, măștile, dar și mănușile vor fi obligatorii pentru comercianți. Totodată, comercianții vor fi obligați să pună la dispoziția cumpărătorilor soluție dezinfectantă. Și administratorii halelor vor asigura aceleași măsuri la intrare.

Cât despre asigurarea distanței între vânzători, Ion Pântea a spus că, acolo unde va fi posibil, tejghele vor fi mutate. În sectoarele cu mese fixate, locurile nu erau ocupate în totalitate, respectiv va fi posibil de asigurat distanță între vânzători. Administrația pieței ar putea veni cu măsuri suplimentare, în funcție de solicitări.

Conform dispoziției Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, pieţele din orașele Chișinău și Bălți își reiau activitatea începând cu data de 1 iunie. Până la reluarea activității, urmează să fie efectuată dezinfecția întregului utilaj de lucru, utilaj frigorific, precum și dezinfecția spațiilor de depozitare și comercializare a produselor, tejghelelor și întregului teritoriu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: