image
Sursa foto: Getty Images

Sebastian Haller, omul-record în UEFA Champions League! Performanțe fără precedent ale atacantului lui Ajax

Ajax este una dintre cele mai puternice formații din acest sezon de UEFA Champions League, iar Sebastian Haller (27 de ani), atacantul ivorian al ”lăncierilor”, scrie istorie la primul său sezon în cea mai galonată competiție intercluburi.

Haller a deschis scorul din penalty în partida Ajax - Sporting din grupa C și a ajuns la cota 10 în acest sezon de Champions League. Vârful olandezilor a devenit liderul celor mai buni marcatori din întrecere, depășindu-l pe Robert Lewandowski (9 goluri), însă a bifat și alte recorduri impresionante.

Sebastian Haller este jucătorul care a înscris cel mai rapid 10 goluri în UCL, în doar șase meciuri, și este primul fotbalist care a punctat în fiecare dintre primele sale șase jocuri în competiția europeană.

Mai mult, ivorianul a egalat un record deținut până acum de Cristiano Ronaldo. Până acum, lusitanul era singurul jucător care reușise să marcheze în toate meciurile din grupa de Champions League, în sezonul 2017/2018.

Ajax s-a calificat en-fanfare în optimile UCL, cu maximum de puncte, dintr-o grupă din care au mai făcut parte Sporting, Borussia Dortmund și Beșiktaș.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: