image
Sursa foto: foto simbol

Ministerul Sănătății: Certificatele medicale se solicită doar de la copiii înmatriculați primar la grădiniță sau în clasa I

La 31 iulie, curent, Ministerul Sănătății a aprobat ordinul „Cu privire la examinările medicale profilactice a copiilor pentru admitere în instituţiile de învățământ preşcolar primar şi gimnazial” în condițiile pandemiei de Covid-19. Ministerul Sănătății precizează că ordinului respectiv se referă la doar două tipuri de examene medicale: pentru admiterea (înmatricularea copiilor în instituțiile de învățământ, înmatricularea pentru frecventarea grădiniței, înmatricularea în clasa întâi sau în cazul când este schimbată școala), până la data de 20 august.

Totodată în cazuri argumentate, perioada de efectuare a examenului medical poate fi prelungită.

Scopul aprobării ordinului este de a simplifica procedura efectuării examinărilor medicale profilactice menționate la copii, inclusiv pentru a exclude supraaglomerarea în cadrul instituțiilor medicale.

În acest context, MSMPS precizează că nu este necesar examenul medical și prezentarea certificatului (F-027) pentru toți copiii și elevii, odată cu începerea procesului educațional de la 1 septembrie, curent.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: