image
Sursa foto: mamaplus.md

Ștefan Gațcan, care în 2013 avea șapte secretare, candidat din partea PSRM pentru alegerile din circumscripția Hâncești

În 2013, Ștefan Gațcan, fiind directorul Institutului de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului, avea șapte secretare.

Ștefan Gațcan a depus pe 17 ianuarie cererea privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea sa în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în circumscripția uninominală 38 Hâncești.

Medicul obstetrician-ginecolg, fost director la Institutul Mamei și Copilului, a demisionat din funcție în 2016 în urma unor conflicte cu ministra de atunci a Sănătății, Ruxanda Glavan.

În martie 2013, Jurnal de Chișinău scria un articol „Sindromul moldovenilor” şi comasarea lui Gaţcan. În articol era vorba despre un ordin de comasare a spitalelor emis în ianuarie 2013 de ministrul Sănătăţii a emis un ordin de comasare a spitalelor.

Cele şapte secretare ale lui Gaţcan

Referindu-se la acuzaţiile că acesta ar avea două secretare, Gaţcan declara atunci: „Eu nu am două secretare, ci şapte, şi nu secretare, ci consilieri, pentru că au studii superioare. Un angajat este responsabil de contractele încheiate, unul de aspectul logistic, altul de agenda mea, deoarece am în gestiune trei instituţii ş.a. Credeţi că e posibil ca o singură persoană să administreze o instituţie de 2800 de angajaţi?”.

Optimizarea este o necesitate obiectivă, pentru că eu am acum la Institutul Mamei şi Copilului zeci de paturi goale. Trebuie să cheltuim banii publici cu eficienţă maximă, şi nu să asigurăm confortul angajaţilor”, a mai spus atunci Gațcan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: