image
Sursa foto: autoblog.md

VIDEO // Doi polițiști au fost atacați și amenințați de cinci persoane, la Hâncești; Indivizii, reținuți

Doi polițiști au fost atacați și amenințați aseară de mai multe persoane în satul Boghiceni, raionul Hâncești.

Ieri, în jurul orei 18:05, în Serviciul de Gardă al IP Hâncești, a parvenit apelul telefonic de la un polițist din Hâncești, care a solicitat intervenția colegilor, menționând că a fost atacat de către cinci persoane în stradă, în satul Boghiceni.

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că cinci persoane, patru bărbați și o femeie, aflându-se într-un automobil de marca „VAZ”, au urmărit, după care au blocat și atacat un „VW Caddy”, în care se afla ca pasager un angajat al Inspectoratului de Poliție Hâncești. După ce au oprit automobilul, suspecții au deschis forțat mijlocul de transport și au deteriorat geamurile.

„Polițistul a fost amenințat cu vătămarea integrității corporale, iar în consecință, un ciob de sticlă de la geamul spart, i-a provocat o excoriație în regiunea feței. De asemenea, șoferului i-au fost aplicate multiple lovituri cu pumnii. În momentul documentării, aceștia au manifestat un comportament agresiv și nesupunere cerințelor legale ale angajaților, iar femeia a lovit un alt angajat al poliției în regiunea capului și cu picioarele a lovit în automobilul de serviciu „Dacia Duster”.Deoarece erau agresivi și au opus rezistență, aceștia au fost reținuți, fiindu-le aplicată forța fizică și mijloacele speciale”, informează Inspectoratul de Poliție Hâncești.

Oamenii legii au inițiat cauze penale pentru huliganism și ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere și refuzul testării alcoospice pentru stabilirea stării de ebrietate.

„Suspecții riscă până la 8 ani de închisoare, muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce. Totodată, pe faptul ultragierii angajaților poliției, cât și pe faptul aplicării de către polițiști a forței fizice și a mijloacelor speciale, urmează a fost sesizată Procuratura raionului Hâncești”, mai precizează Poliția.

Citeşte mai mult despre

comentarii: