image
Sursa foto: Reuters

Trump nu prezintă efecte secundare după 15 zile de tratament cu hidroxiclorochină, anunţă medicul Casei Albe

Preşedintele american Donald Trump nu a constatat niciun efect secundar în timpul celor două săptămâni ale tratamentului său cu hidroxiclorochină, pe care a decis să o ia preventiv împotriva covid-19, a anunţat medicul Casei Albe, relatează AFP.

„Preşedintele a terminat acest tratament în deplină securitate şi fără efecte secundare”, a anunţat miercuri, într-un comunicat cu privire la starea sănătăţii preşedintelui american doctorul Sean Conley.

„El continuă să fie supus cu regularitate unor teste de covid-19, iar până în prezent toate rezultatele au fost negative”, a precizat el.

Folosită mult timp împotriva malariei, hidroxiclorochina, a cărei eficienţă împotriva covid-19 nu a fost niciodată democrată în mod riguros, dezlănţuie pasiuni, scrie News.ro.

Donald Trump se arată etuziasmat de mai multe luni de posibilele efecte ale acesteia.

„Cred că asta ar putea schimba datele” situaţiei, declara el în martie. ”Sau poate că nu”, adăuga el.

În scurtul său bilanţ, dr. Conley precizează că Trump, în vârstă de 73 de ani, înalt de 1,90 metri şi cântărind 110 kilograme, are un ritm cardiac de 63 de bătăi pe minut.

„Datele arată faptul că preşedintele rămâne sănătos”, conchide el, precizând că şeful statului este la zi cu vaccinurile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: