image
Sursa foto: border.gov.md

FOTO: Anchetatorii au depistat noi bucăți din racheta căzută la Briceni; A fost deschis un dosar de urmărire penală

Anchetatorii continuă cercetările în regiunea din preajma orașului Briceni, acolo unde luni, 5 decembrie, au căzut fragmente dintr-o rachetă.

Ministerul de Interne precizează că aria de cercetarea a fost extinsă, iar anchetatorii au identificat și alte câteva resturi ale aceleiași bucăți de rachetă, descoperită ieri de patrula de poliție.

Poliția de frontieră a deschis un dosar de urmărire penală care, conform prevederilor legale, va fi transmis procurorilor, ca autoritate competentă în materie penală, pentru incidente de acest tip.

La finalizarea cercetărilor la fața locului și încheierea procedurilor ce țin de competențele secției de urmărire penală a Poliției de frontieră, probele și documentele vor fi transmise către PCCOCS, anunță instituția.

Amintim că în urma investigațiilor și verificărilor resturilor de rachetă, experții Bombteh au exclus riscurile de explozie.

Racheta a fost depistată luni la ora15:15, în timpul bombardamentelor masive din Ucraina, de o patrulă a Poliției de Frontieră într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

În conformitate cu planul de contingență al MAI, poliția de frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona inspectoratelor Briceni și Ocnița.

Noutăţile partenerilor

comentarii: