image
Sursa foto: Jurnal.TV

Oazu Nantoi: „Nu e adevărat că cineva trebuie să treacă la PAS pentru a face parte din viitorul Guvern”

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, susține că informațiile apărute în spațiul public despre obligativitatea de a adera la PAS pentru a face parte din viitorul Guvern sunt false.

„În primul rând, eu nu am auzit ca cineva să fi spus că trebuie să treacă la PAS. Asta-i o exagerare. Al doilea moment, să admitem că o persoană care face parte din partidul A intră în Guvernul format de partidul B. Ce, se creează coaliție? Sau partidul A n-are nicio valoare pentru persoana care a venit în Guvernul creat de partidul B? Dacă oamenii se consideră membrul vreunui partid, acolo sunt anumite decizii. Dacă partidul nu face parte din guvernare, este în opoziție. Este normal ca dacă cineva care este membru al unui partid, este acceptat în echipa creată de PAS, el să-și suspende calitatea de membru sau să plece din acel partid. Eu n-am auzit ca cineva să vină la PAS, să i se spună că o să aibă o anumită funcție, dacă jură pe Biblie că a plecat nu știu de unde”, a declarat Nantoi.

Deputatul Platformei DA Dinu Plângău a specificat că PAS trebuie să decidă asupra formării noului Guvern, iar prin mesajul său de pe facebook, care a fost intens discutat, a vrut să scoată în evidență faptul că cei din Platforma DA vor să rămână în continuare în partid.

„Am scris exact modul în care trebuia să fie transmis acel mesaj pe rețelele de socializare. Noi am avut o discuție la partid în care oamenii au spus că vor să rămână în Plaftorma Demnitate și Adevăr. Am spus mai mult ca mesaj pentru oameni, noi o să aducem aportul nu neapărat să fim în funcții de demnitate publică. Eu nu cred că PAS va propune miniștri din alte partide sau societate civilă, care nu sunt afiliați ideologiei partidului care a câștigat. Partidul merge în Campania Electorală cu o ideologie, cu un program, el vrea ca acest program să fie îndeplinit. PAS trebuie să decidă asupra formării noului Guvern, ei trebuie să decidă asupra componenței”, a spus Dinu Plângău.

Emisiunea poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: