image
Sursa foto: BBC.com

VIDEO: Joe Biden a fost învestit în funcția de președinte al SUA; Care a fost primul său mesaj

Joe Biden a devenit azi, oficial, cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite.

UPDATE // Joe Biden a depus jurământul

Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, multe de reparat, multe de vindecat”, a mai spus noul președinte al SUA.

El a vorbit și despre violențele de la Capitoliu, de la începutul lunii.

Am aflat din nou că democrația este prețioasă. Democrația este fragilă și în acest moment, prieteni, democrația a învins. Acum, pe acest teren sfințit, unde în urmă cu doar câteva zile violența a încercat să zdruncine chiar fundația Capitoliului, ne reunim ca o singură națiune, indivizibilă, pentru a efectua transferul pașnic, al puterii așa cum am făcut timp de mai mult de două secole”, a spus Biden.

Amenințare cu bomba lângă Capitoliu

Update // 17:45 CNN anunță că există o amenințare cu bomba în clădirea Curții Supreme de Justiției a SUA, aflată lângă Capitoliu, unde noul președinte, Joe Biden, urmează să depună jurământul.

Clădirea nu a fost evacuată.

Ceremonia de investire are loc în aceste momente și este una fără precedent în istoria SUA. 25.000 de militari ai Gărzii Naționale sunt mobilizați în capitala americană, fără a mai pune la socoteală miile de agenți de securitate ai forțelor de ordine locale ori diverselor agenții federale.

Evenimentul poate fi urmărit aici:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: