image
Sursa foto: border.gov.md

Poliția de Frontieră, mesaj de laudă pentru Iuna: Cel mai tânăr câine de serviciu, cu cele mai multe realizări

La 3 martie, câinele de serviciu Iuna a descoperit un nou lot de medicamente, catalogate ca substanțe psihotrope.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de frontieră incidentul s-a produs în sectorul Poliției de Frontieră Costești. Câinele a reușit să identifice la trecerea frontierei de stat un colet cu pastile, catologate ca substanțe psihotrope. 

Inspectorul chinolog Artur Domnișor și colegul său patruped Iuna au identificat coletul la controlul unui microbuz, ce efectua curse de transportare a coletelor în Europa. Alături de lucrătorii vamali au fost efectuate verificări adiționale, iar ca rezultat patrupedul a semnalat spre unul din colete. La examinarea pachetului s-a depistat 150 de pastille de „Somnol Zopiclon”, care se regăsesc în lista substanțelor psihotrope. În declarații, șoferul a precizat că fusese rugat să trasmită coletul în Marea Britanie. Cazul este cercetat de polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord. 

Aceeași sursă menționează că patrupedul Iuna activează în Poliția de Frontieră din anul 2019. Deși este printre cei mai tineri câini de serviciu de la frontieră a reușit să se remarce ca un adevărat profesionist, având în palmares o multitudine de rezultate. De serviciile sale s-au bucurat nu doar polițiștii de frontieră, dar și colegii din alte structuri de drept naționale.

cainecaine

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: