image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră: Gazul s-ar putea scumpi de două ori pentru consumatorii finali; Moldovagaz a înaintat ANRE noile tarife

Tariful mediu pentru furnizarea gazelor naturale către consumatorii finali s-ar putea dubla. SA „Moldovagaz” a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind creșterea tarifelor.

Mai exact, „Moldovagaz” cere ANRE creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2021 de la 4128 - la 9396 de lei pentru o mie de metri cubi.

Astfel, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie ridicat de la 4298 - la 10260 de lei pentru o mie de metri cubi, de presiune medie de la 4018 - la 8649 de lei, de presiune înaltă de la 3910 - la 8331 de lei pentru o mie de metri cubi.

În cazul rețelelor de transport gaze, tariful urmează să fie crescut de la 2613 - la 7834 de lei pentru o mie de metri cubi în punctele de intrare și de la 2895 - la 8115 lei în punctele de ieșire.

„Principalul factor care a cauzat necesitatea revizuirii tarifelor este creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție”, precizează „Moldovagaz”.

Tariful final nou pentru gazele naturale la prețuri reglementate se aprobă de ANRE într-o ședință deschisă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: