image
Sursa foto: jurnal.md

Liviu Vovc solicită Ministerului Sănătății să oprească ilegalitățile față de angajații Spitalului Clinic al instituției

Deputatul Liviu Vovc susține că o parte din angajații instituției au fost obligați să își ia concediu din cont propriu din cauza că la această instituție a fost inițiată dezinfectarea instituției.

Deputatul Platformei DA Liviu Vovc menționează că a fost informat despre ilegalitățile comise de direcția Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, expediind neîntârziat un demers în acest context:

„Am aflat cu stupoare că la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale o parte din angajații instituției au fost obligați să își ia concediu din cont propriu din cauza că la această instituție a fost inițiată dezinfectarea instituției.

Am solicitat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să ofere explicații pe marginea acestui caz dar și să oprească această ilegalitate.

În cazul dat conducerea spitalului ar fi trebuit să facă uz de articolul 80 sau 801 din Codul Muncii, staționare sau șomaj tehnic.

Sper cât de curând să fie soluționată această problemă în caz contrar va fi nevoie de sesizat procuratura pe marginea acestor ilegalități”, punctează deputatul.

demersdemers

Noutăţile partenerilor

comentarii: