image
Sursa foto: Getty Images

Conte a câștigat procesul cu Chelsea și a luat cele mai mari despăgubiri din istorie

Antonio Conte a câștigat procesul cu Chelsea și a primit o sumă uriașă drept despăgubiri pentru că a fost demis ilegal. Potrivit publicației britanice Mirror, italianul, împreună cu stafful său, a încasat 26,6 milioane de lire sterline, adică echivalentul a 31,07 milioane de euro.

Este cea mai mare sumă plătită vreodată de un club din Anglia drept despăgubiri.

Sentința a fost dată de un tribunal din Anglia, care se ocupă cu litigii de muncă. Conte, în vârstă de 50 de ani, mai are însă de primit ca despăgubiri 85.000 de lire sterline, adică aproximativ 99.280 de euro.

Clubul nu a depus contestație la plângerea lui Conte, care a fost judecată în Londra în luna august 2019, iar decizia a fost luată vinerea trecută, 10 ianuarie.

"Plângerea pentru concediere abuzivă este bine întemeiată. Partea învinuită trebuie să-i plătească reclamantului o sumă de bază de 1.524 de lire și compensații de 83.682 de lire, adică un total de 85.206 lire.

Motivele scrise nu vor fi furnizate decât dacă o cerere nu este prezentată de oricare dintre părți în interval de 14 zile", a spus judecătorul Andrew Glennie.

Chelsea l-a dat afară pe Conte pe 13 iulie 2018, cu doar câteva zile după ce echipa a revenit din cantonamentul de vară. În locul lui Conte, Chelsea l-a numit pe Maurizzio Sarri. Din acel moment, Antonio Conte a rămas fără echipă un an, până pe 31 mai 2019, când a semnat cu Inter.

În momentul demiterii, Conte mai avea 12 luni de contract cu Chelsea.

La acea vreme, opiniile lui Conte nu au coincis cu cele ale conducerii clubului și părțile nu au căzut de acord asupra politicii de transferuri.

Potrivit datelor contabile ale lui Chelsea, curând după ce Conte a părăsit echipa, cu stafful său, după câștigarea Cupei Angliei, au fost virați în total 26,6 milioane de lire. Datele contabile pentru anul financiar care s-a încheiat pe 30 iunie 2019 au fost publicate săptămâna trecută: "Cheltuieli excedentare în perioada anului curent, în valoare de 26,6 milioane de lire au fost acordate managementului echipei masculine și staffului tehnic, împreună cu costurile legale asociate".

Din 2003, când Chelsea a fost preluată de Roman Abramovich, clubul a cheltuit peste 90 de milioane de lire, adică 105,12 milioane de euro ca despăgubiri după demiterea antrenorilor, printre care și Mourinho, de două ori. De fiecare dată sumele au fost uriașe, iar Mourinho era lider în această privință.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: