image
Sursa foto: Jurnal.md

Directorul Uniunii Conducătorilor Auto, filiala Cimișlia, reţinut pentru a doua oară în timp de o lună

Şeful Uniunii Conducătorilor Auto, filiala Cimișlia a fost reținut astăzi, în flagrant, de ofițerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectat de trafic de influenţă.

Reţinerea a avut loc pe un nou episod din dosarul, pornit anterior pe numele acestuia, în care directorul UCA era suspectat că ar fi primit 1800 de euro pentru a facilita obţinerea unui permis de conducere.

De data aceasta, conducătorul UCA ar fi cerut 600 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să susţină examenul de şoferie.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul susținea că ar avea influență asupra angajaților Secției Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Hâncești şi că-i poate determina pe aceştia să-i favorizeze la susținerea cu succes a examenelor de calificare auto. Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă.

În dimineața zilei de astăzi, bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la șase ani de închisoare sau o amendă de până la 10 000 de unități convenționale.

Astfel, bănuitul este cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie în mod repetat. Până în prezent, acesta a fost cercetat în stare de libertate, dat fiind faptul că şi-a recunoscut vina. În cazul de faţă, procurorii intenţionează să ceară mandat de arestare pe numele bănuitului pentru 30 de zile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: