image
Sursa foto: jurnal.md

Năstase, despre Cobzac: „Printre puținii care nu au cedat în fața lui Plahotniuc, deși a fost supus unor presiuni infernale”

Grigore Cobzac, candidat independent la alegerile pe circumscripția Hâncești, este unul dintre puținii parlamentari care nu i-au cedat lui Plahotniuc, deși a fost supus unor presiuni infernale, afirmă liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care a făcut un apel către toți colegii din același spectru politic să-l susțină pe Cobzac.

„Atât eu, cât și Platforma DA, milităm încă de la înființare pentru unitatea tuturor forțelor și energiilor naționale și pro-europene care pot, prin valoarea și diversitatea lor, să creeze o forță electorală de temut pentru toți cei care se împotrivesc democrației ca formă ideală de agregare a societății noastre. Mai sunt doar câteva ore până când toate aceste forțe politice pro-europene, antrenate în competiţia de la Hâncești, își pot demonstra rațiunea și altruismul politic atât de necesar țării și oamenilor, având în vedere și contextul politic existent. Candidatul independent Grigore Cobzac, un om al locului, despre care se pot spune doar lucruri bune și foarte bune, candidatul comun al Blocului ACUM în alegerile parlamentare generale, unul dintre puținii parlamentari care nu i-au cedat lui Plahotniuc, deși a fost supus unor presiuni infernale. În condițiile unui scrutin organizat de Plahotniuc a abținut cel mai mare număr de voturi”, afirmă Andrei Năstase.

„Fac un apel către toți ceilalti colegi din spectrul nostru politic și îi rog să decidă, în ultimul ceas măcar, în favoarea oamenilor din Circumscripția nr.38 Hâncești, așa încât să reușim să trimitem în Parlament un om care s-a mai bătut pentru oamenii pe care i-a reprezentat”, mai declară liderul PPDA.

Potrivit lui Năstase, proiectul comun la Hâncești poate valida îndemnul către toți oamenii politici de a renunța la orgolii partinice de etapă în favoarea unor deziderate naționale, strategice, esențiale pentru viitorul Republicii Moldova.

„Suntem obligați să găsim soluții pentru unitate politică pro-europeană în fața pericolului reprezentat de PSRM și Igor Dodon pentru a putea să ne maximăm rezultatele. Eu am în continuare încredere în judecata celor implicați în aceste alegeri, în înțelepciunea lor și sper că până duminică, la Hâncești vor fi minimum cu două candidaturi mai puțin”, a punctat Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: