image
Sursa foto: Profimedia

LeBron James, investitor la AC Milan! Detaliile mutării surprinzătoare

Clubul de baseball New York Yankees și o companie deținută de către baschetbalistul american LeBron James vor achiziționa un pachet minoritar de acțiuni la AC Milan, campioana Italiei, anunță forbes.com.

Companiile Yankees Global Enterprises și Main Street Advisors se vor alătura firmei de capital RedBird Capital Partners, care va prelua clubul AC Milan, în schimbul sumei de 1,2 miliarde de euro.

Mutarea reprezintă unul dintre cele mai importante parteneriate din istorie pentru un brand din sportul mondial.

AC Milan este al 14-lea cel mai bine cotat brand din fotbalul mondial, potrivit Forbes.

New York Yankees este echipa de baseball cel mai bine cotată din lume, cu o valoare estimată la 6 miliarde de dolari.

LeBron James (37 de ani) este al doilea cel mai bine plătit sportiv din lume, având câștiguri anuale de 121 de milioane de dolari. Americanul are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

LeBron James este primul jucător din istoria NBA care a strâns un miliard de dolari doar din salarii.

Procesul privind schimbarea proprietarului clubului AC Milan a început în mai 2022. Numele noului proprietar este Garry Cardinale, dar în spatele său sunt mai mulți investitori.

Elliott Fund, o companie americană, va ceda pachetul de acțiuni de la AC Milan pentru 1,2 miliarde de euro.

Paolo Maldini va continua în funcția de director sportiv, iar antrenorul Stefano Pioli va primi, de asemenea, încredere din partea noii conduceri.

Potrivit Financial Times, RedBird Capital Partners va anunța miercuri, 31 august, preluarea clubului AC Milan.

Elliott Management Corporation a preluat-o pe AC Milan în 2018, după ce proprietarul chinez al clubului, Li Yonghong, a intrat în incapacitate de plată. Anterior, Silvio Berlusconi a condus-o timp de trei decenii pe AC Milan, care a cucerit în perioada respectivă 29 de trofee, între care 8 titluri de campioana a Italiei şi 5 titluri de campioană a Europei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: