image
Sursa foto: Jurnal TV

Detalii noi din dosarul fostei Direcții nr.5: Discuția dintre Cavcaliuc și un șef de direcției, despre premiile din plic

Jurnal TV prezintă detalii noi din dosarul fostei Direcții nr.5 a Inspectoratului Național de Investigații. De data aceasta, vă arătăm o conversație dintre fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, și unul dintre foștii șefi de serviciu din cadrul direcției, Elena Grosu. Cei doi discută despre așa-numitele „premii” oferite în plicuri. Cavcaliuc a încercat să anticipeze materialul ce urmează.

Potrivit surselor Jurnal TV, fostul șef de serviciu din cadrul Direcției operațiuni speciale, Elena Grosu, și fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, ar fi fost în relații apropiate. Într-o conversație on-line, Grosu i se plânge lui Cavcaliuc pe șeful DOS de atunci, Valeriu Cojocaru, reținut în dosarul Damir. Din spusele angajatei, acesta o impunea să muncească peste program și i-ar fi sugerat de mai multe ori să-și caute un alt loc de muncă. Cavcaliuc îi răspunde că munca lui este de o mie de ori mai complicată, dar el nu se plânge. Apoi, acesta o întreabă pe Grosu dacă Cojocaru le oferă prime.

Sursele susțin că banii pentru telefon despre care este vorba în conversație erau oferiți angajaților pentru ca aceștia să-și poată procura mai multe telefoane prin intermediul cărora gestionau conturile de Facebook, prin care pompau dezinformare în online sau subminau persoanele care se opuneau regimului. Asta în afară de miile de euro pe care angajații DOS le primeau pentru filarea și interceptarea oponenților regimului Plahotniuc. Elena Grosu nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Am cerut serviciului de presă al Partidului Acasă Construim Europa să-l contacteze pe Gheorghe Cavcaliuc, pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect. În replică, fostul șef adjunct al poliției a publicat un mesaj pe Facebook în care pretinde că un reporter Jurnal TV i-ar fi scris astăzi. Cavcaliuc susține că dezvăluirile pe care postul nostru de televiziune le difuzează în această seară sunt ceea ce el numește „comandă politică” cu scopul de a-l ponegri. Pe 8 iulie curent, Gheorghe Cavcaliuc a publicat pe rețelele sociale o conversație trucată, potrivit căreia unul dintre reporterii Jurnal TV ar fi fost plătit de Renato Usatîi pentru un material de investigație, făcând referire la niște screenshoturi pe care el le-a numit falsificate. Pentru acest fals răspândit, Cavcaliuc a fost acționat în judecată.

comentarii: