„ În ciuda faptului că Guvernul nu a venit cu o argumentare suficientă și un plan concret pentru starea de urgență instituită, am declarat sincer că în condiţiile date ne dorim un consens naţional și front comun în vederea rezistenţei masive, puternice în faţa primejdiei care ameninţă vieţile oamenilor, construcţiile economico-sociale, însăşi securitatea Republicii Moldova. Consider că declaraţiile imprudente ale președintelui Dodon menite să minimalizeze cu lejeritate inconştientă impactul real al pandemiei de coronavirus, sunt total iresponsabile. Acestea nu doar că nu ajută la detensionarea situaţiei, la responzabilizarea socială, ci din contra, stimulează nihilismul, neglijenţa şi iresponsabilitatea. Evident, mesajele panicarde sunt total ineficiente şi dăunătoare, dar nici mesajele oficialilor care induc o linişte falsă şi iresponsabilă nu sunt mai utile. Deosebit de important este ca autoritățile abilitate să nu admită falsificarea realităţilor, ceea ce va afecta dramatic solidarizarea şi unitatea noastră, a tuturor, în faţa riscurilor imprevizibile. Pentru că nu le-am mai putea crede. Societatea noastră are nevoie de informații veridice, de decizii prompte, asumate, consultate cu specialiștii din țară și din străinătate, bazate pe studii, pe știință și experiență. Nu de improvizațiile unor politicieni mediocri are nevoie țara”, susține Andrei Năstase.

Totodată, Năstase îndeamnă oamenii să respecte cerințele autorităților și să dea dovadă de solidaritate.

„Fac un apel repetat către toţi cetățenii ţării, oriunde s-ar afla, la responsabilitate și solidaritate exemplară. Vă rog să respectăm cu strictețe toate recomandările profesioniștilor. O atenție specială trebuie să le acordăm acum şi conaționalilor noștri din Diaspora. Cetăţeni ai Republicii Moldova sunt şi toţi cei care, fiind în străinătăți, departe de casă, au susţinut și susțin încă economia ţării, familiile rămase în ţară, copiii şi bătrânii, prin remitenţele obţinute prin muncă grea. Este cinic, perfid şi total inadecvat pentru o guvernare să-i lase să se descurce cum pot, pe drumuri, prinşi între granițe închise, fără bani şi speranţă.

Chem oamenii din diaspora noastră să rămână solidari și responsabili acolo unde şi-au făcut un rost şi să respecte restricţiile impuse de autoritățile ţărilor în care sunt, căci de sărbători luminate vom mai avea parte, dacă vom face totul pentru a rămâne sănătoşi noi și cei dragi nouă, părinții, frații, copiii”, a mai adăugat Năstase.